Blackjack Strategie

Een blackjack strategie biedt spelers ondersteuning om de winkansen van het kaartspel op een positieve manier te beïnvloeden. Er zijn systemen die in het online casino niet echt werken, zoals het kaarten tellen. Er zijn echter tal van systemen die als blackjack strategie wel toegepast kunnen worden en die bijvoorbeeld ook ingezet kunnen worden voor internet roulette spelen. Bij het gokken op blackjack voor geld wil je natuurlijk zoveel mogelijk kans maken om winst te maken. Een hele simpele strategie gaat uit van de waarde van de kaarten van de bank en van die van de speler.

Blackjack strategie op basis van hand van de dealer en speler

De blackjack strategie op basis van de hand van de dealer en van de speler kan een geweldige uitkomst zijn voor beginners. Ook gevorderden maken gebruik van dit simpele, maar doeltreffende systeem.

Je gaat blackjack spelen en kijkt naar de kaarten van de bank. Als de bank kaarten heeft met een waarde van 2 of 3, dan neem je nog een kaart als je een waarde van 12 hebt en pas je bij een aantal van 13 punten.

Je past echter al op een hand met 12 punten als de bank een hand heeft van 3, 4, 5 of 6. Als de bank minimaal 7 punten heeft, dan pas je zelf minimaal vanaf 17 punten. Heb je 17 punten met een aas, dan pas je in dit geval pas op een totaal vanaf 18 punten.

Bovenstaande blackjack strategie is een simpel systeem dat beginners zelfs in het zicht kunnen houden tijdens het spelen van online blackjack of live blackjack. Door regelmatig te spelen, wen je als speler al snel aan het toepassen van dit systeem.

Blackjack strategie op basis van inzet

Op basis van de inzet kan er ook een blackjack strategie worden toegepast. Dat klinkt in theorie altijd goed, maar in de praktijk kunnen zich problemen voordoen op het moment dat het systeem niet meer gevolgd kan worden door het overschrijven van de maximale inzetlimiet.

Dat is bijvoorbeeld het geval bij het toepassen van het Martingale systeem. Je kunt bij verlies steeds de inzet verdubbelen, maar als je blijft verliezen, bereik je op een gegeven moment de maximale inzet. In de praktijk kun je deze blackjack strategie wel eens proberen, want de kans is niet heel groot dat je aan stuk door blijft verliezen. Tenzij je misschien onnodig veel risico neemt of verkeerde beslissingen maakt.

Blackjack strategie op basis van splitsen

Er is nog een blackjack strategie en deze heeft betrekking op de mogelijkheid om kaarten te splitsen. Als speler krijg je de keuze om gelijke kaarten te splitsen en zo als het ware twee spellen in één ronde te spelen. Je kunt daarbij van een eenvoudig uitgangspunt uitgaan of het wel verstandig is om te splitsen en wanneer dat minder verstandig is.

Zo wordt aangeraden om altijd te splitsen als je twee keer een aas of twee keer een kaart met een 8 in handen hebt. Het wordt volgens de blackjack strategie afgeraden om te splitsen bij twee keer een 5 of bij twee keer een 10. Er kan een speciaal schema gevolgd worden, waarbij de keuze tussen wel of niet splitsen afhankelijk is van de eerste kaart van de bank.

Er zijn nog veel meer blackjack strategieën die de winkansen kunnen beïnvloeden, maar er is nog geen enkel systeem geweest dat iedereen rijk heeft gemaakt. Het volgen van een blackjack strategie is in dat opzicht ook te relativeren, want het kaartspel blijft een kansspel, waarbij altijd sprake is van willekeurigheid. Het is leuk om uit te proberen, maar niet alle systemen zijn bedoeld om je voor altijd aan vast te klampen.